Lemon rasam

Lemon rasam

4.6 11 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • fresh coriander leaves only
    18 sprigs
  • black peppercorns
    ¼ tsp
  • canola oil
    30 g
  • black mustard seeds
    ½ tsp
  • cumin seeds
    ½ tsp
  • dried red chilli
    1
  • fresh curry leaves
    10
  • fresh long green chillies trimmed, cut into halves and deseeded, if preferred
    2 - 3
  • ginger paste (see Tips)
    1 tsp
  • water
    280 g
  • mung dal (see Tips)
    45 g
  • asafoetida (see Tips)
    ½ tsp
  • ground turmeric
    ½ tsp
  • sea salt
    ½ tsp
  • lemon juice (approx. 1 lemon)
    40 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 512.2 mg
Białko 3.8 g
Kalorie 454.5 kJ / 108 kcal
Tłuszcz 8.7 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 452.2 g
Węglowodany 2.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...