Urządzenia i Akcesoria
Lemon rasam
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions
Składniki
-
fresh coriander leaves only18 sprigs
-
black peppercorns¼ tsp
-
canola oil30 g
-
black mustard seeds½ tsp
-
cumin seeds½ tsp
-
dried red chilli1
-
fresh curry leaves10
-
fresh long green chillies trimmed, cut into halves and deseeded, if preferred2 - 3
-
ginger paste (see Tips)1 tsp
-
water280 g
-
mung dal (see Tips)45 g
-
asafoetida (see Tips)½ tsp
-
ground turmeric½ tsp
-
sea salt½ tsp
-
lemon juice (approx. 1 lemon)40 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
512.2 mg
Białko
3.8 g
Kalorie
454.5 kJ /
108 kcal
Tłuszcz
8.7 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
452.2 g
Węglowodany
2.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sambhar
1 godz. 30 min
Besan ki burfi
5 godz. 5 min
Gulab jamuns
2 godz. 50 min
Kheer
2 godz.
Fresh coconut chutney
10 min
Vada
2 godz. 35 min
Pepper rasam
15 min
Tarka dal
30 min
Star anise and pistachio kulfi
24 godz. 20 min
Savoury semolina
15 min
Dosa with spiced potato filling
17 godz. 40 min
Carrot halwa
1 godz. 5 min