Urządzenia i Akcesoria
Lemon rasam
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions
Składniki
-
fresh coriander leaves only18 sprigs
-
black peppercorns¼ tsp
-
canola oil30 g
-
black mustard seeds½ tsp
-
cumin seeds½ tsp
-
dried red chilli1
-
fresh curry leaves10
-
fresh long green chillies trimmed, cut into halves and deseeded, if preferred2 - 3
-
ginger paste (see Tips)1 tsp
-
water280 g
-
mung dal (see Tips)45 g
-
asafoetida (see Tips)½ tsp
-
ground turmeric½ tsp
-
sea salt½ tsp
-
lemon juice (approx. 1 lemon)40 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
512.2 mg
Białko
3.8 g
Kalorie
454.5 kJ /
108 kcal
Tłuszcz
8.7 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
452.2 g
Węglowodany
2.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rava idli
2 Std. 40 Min
Sambhar
1 Std. 30 Min
Fresh coconut chutney
10 Min
Mint and peanut chutney
35 Min
Pepper rasam
15 Min
Sambhar
1 Std. 5 Min
Carrot halwa
1 Std. 5 Min
Vada
2 Std. 35 Min
Rajma (kidney bean curry)
45 Min
Dosa with spiced potato filling
17 Std. 40 Min
Avial (vegetables in yoghurt)
30 Min
Thosai (Rice and Lentil Pancakes)
9 Std. 10 Min