Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de tomate triturado en conserva
- 40 g de cebolla
- 2 - 3 dientes de ajo
-
1000
g de pulpitos de playa limpios y en trozos
lub 1000 g de pulpitos de playa congelados y en trozos - 100 g de aceite de oliva virgen extra
- 200 g de verduras variadas para paella (judías verdes y garrofón)
- 1 cucharadita de pimentón dulce
- 1000 g de fumet de pescado
- 1 - 2 pimientas de Cayena secas enteras (opcjonalnie)
- 1 cucharadita de sal
- 200 g de arroz de grano redondo
- 1 alcachofa fresca cortada en 8 trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2494 kJ / 597 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 42.5 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Pulpo y rape amariscado
1h 15min
Guiso de sepia con patatas
1h
Guiso de sepia con patatas
1h
Zarzuela de pescados y mariscos
1h
Albóndigas con sepia
1 godz. 20 min
Fideuá de pulpo estofado
1h
Fideuá de marisco del senyoret
1 godz. 10 min
Arroz con conejo
1h 15min
Arroz meloso con cigalas
45 min
Arroz empurdanés
1h
Arroz con sepia y cigalas
1h
Arroz con pulpo
45 min