Sardinas a la sal

Sardinas a la sal

3.2 60 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 raciones

Składniki

  • 2000 g de sal gorda
  • 1000 g de sardinas frescas enteras con cabeza, escamas y tripa
  • 8 - 10 ramitas de perejil fresco (solo las hojas)
  • 150 g de aceite de oliva
  • 20 g de zumo de limón (el zumo de medio limón)
  • 700 g de agua
  • 500 g de patatas de guarnición enteras (lavadas con piel)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 27 g
Kalorie 1673 kJ / 400 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 2.1 g
Węglowodany 19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...