Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2000 g de sal gorda
- 1000 g de sardinas frescas enteras con cabeza, escamas y tripa
- 8 - 10 ramitas de perejil fresco (solo las hojas)
- 150 g de aceite de oliva
- 20 g de zumo de limón (el zumo de medio limón)
- 700 g de agua
- 500 g de patatas de guarnición enteras (lavadas con piel)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1673 kJ / 400 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Bacalao fresco con ajada
30 min
Sardinas en papillote
25min
Dorada a la catalana
30 min
Filetes de sardina con patatas, jamón y salsa de tomate
45 min
Lubina en salsa de salmorreta
25min
Codornices al limón
45 min
Mariscada
3 Std. 30 Min
Berberechos y almejas al limón con ensalada de rúcula
1 godz.
Sardinas en papillote con ensalada de judías verdes
1 godz.
Ventresca de atún rojo con gelatina de tomate
3 Std. 30 Min
Gamba blanca de Huelva cocida
35min
Mejillones al limón
30 min