![Sardinas a la sal Sardinas a la sal](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a491c449-a0ec-4daf-99c3-bff74e37ae6c/Derivates/eef6a0a6-4126-494d-b355-98ab0d51f054.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2000 g de sal gorda
- 1000 g de sardinas frescas enteras con cabeza, escamas y tripa
- 8 - 10 ramitas de perejil fresco (solo las hojas)
- 150 g de aceite de oliva
- 20 g de zumo de limón (el zumo de medio limón)
- 700 g de agua
- 500 g de patatas de guarnición enteras (lavadas con piel)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1673 kJ / 400 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Calamares con pisto
45 Min
Champiñones en vinagre
35 Min
Pez espada con judías verdes y aceitunas
40 Min
Sardinas en papillote con ensalada de judías verdes
1 Std.
Calamares en ensalada
24 Std. 25 Min
Pescadilla al vapor con espinacas y salsa
30 Min
Sardinas en papillote
25 Min
Salmonetes en papillote con guarnición de verduras
25 Min
Bacalao fresco con ajada
30 Min
Pulpo en salpicón
25 Min
Caballa con pisto de calabacín
30 Min
Sepia al ajillo
25 Min