![Pote gallego de repollo Pote gallego de repollo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8140C8EB-9AB3-4D5B-BC47-2ED1D4703C0D/Derivates/0CDDB234-4191-4C15-A7B4-B90299B960E0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de unto
- 150 g de hueso de caña
- 200 g de tocino fresco entreverado
-
250
g de pecho de ternera
lub 250 g de costilla de ternera en trozos - 150 g de morcillo de ternera
- 200 g de lacón (previamente desalado durante 24 h)
- 1800 g de agua
- 500 g de repollo liso blanco limpio, en trozos
- 1 cucharadita de sal
- 8 patatas de guarnición enteras, peladas
- 250 g de patata chascada
- 400 g de judías blancas cocidas (en conserva), bien aclaradas y escurridas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2662 kJ / 636 kcal
- Białko
- 22.9 g
- Węglowodany
- 34.8 g
- Tłuszcz
- 44.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.4 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 700.9 mg
Alternatywne przepisy
Crema de andaricas
50 min
Potaje de repollo con restos del cocido
40 Min
Sorropotún cántabro con chicharro
40 Min
Caldo gallego exprés
30 Min
Caldo gallego de grelos
4h 10 min
Empanada de maíz con congrio
2 godz.
Arroz caldoso con mejillones
50 min
Pote asturiano
26h 30min
Filloas
1 Std.
Patatas guisadas con congrio y almejas
25 Min
Patatas guisadas con conejo
50 min
Patatas guisadas con gambas, mejillones y almejas
1 Std.