Urządzenia i Akcesoria
Babeczki z nadzieniem z parmezanu i suszonych pomidorów z Varomy
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
20 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
-
220 g bułek, suchych pokrojonych na 1 cm kromki
-
60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
50 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
½ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
-
150 g mleka
-
2 jajka
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu, mielonego
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
500 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
10 g
Kalorie
1028 kJ /
246 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
2.3 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZYBKO I SMACZNIE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasteczka czosnkowe
50 Min
Surowy krem z cukinii i orzechów nerkowca (dieta raw)
50 Min
Ażurowe naleśniki ziołowe ze szparagami i szynką
1 Std.
Mini tarty
1 Std. 45 Min
Aromatyczne bułeczki zakochanych
2 Std. 10 Min
Frittata z groszkiem i pomidorowym chutneyem
1 Std. 25 Min
Tarta prowansalska
1 Std. 15 Min
Suflety szpinakowo-serowe
40 Min
Muffinki makaronowe
1 Std.
Gofry kukurydziane z salsą z awokado
1 Std.
Tort naleśnikowy
6 Std. 30 Min
Gofry jaglane z pastą z suszonych pomidorów i rukolą
50 Min