Wersje kompatybilne
Babeczki z nadzieniem z parmezanu i suszonych pomidorów z Varomy
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
- 220 g bułek, suchych, pokrojonych na 1 cm kromki
- 60 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 50 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych z zalewy
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- ½ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
- 150 g mleka
- 2 jajka
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu, mielonego
- 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
- 500 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1028 kJ / 246 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rożki z ciasta chlebowego nadziewane sałatką
3 godz. 10 min
Kolorowe kulki z kurczaka
1sa 15 dk
Bułeczki z dymką
3 Std. 20 Min
Gofry a'la frittata
1h 20min
Surowy krem z brokułów i orzechów nerkowca (dieta raw)
45min
Tort tęczowy z lizakami
2h 40 min
Jabłkowe muffiny z boczkiem
40min
Suflet lodowy z malinami
2h 40 min
Lodowy deser groszkowo-miętowy
10min
Lodowe parfait na patyku
5h 40min
Zupa cukiniowa z bazylią i orzechami nerkowca
20min
Trójkolorowe lody owocowe
5h 30 min