Koncentrat bulionu z kaczki

Koncentrat bulionu z kaczki

4.3 7 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
1 słoik

Składniki

  • 300 g piersi z kaczki, bez skóry, bez kości pokrojonej na kawałki
  • 4 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście
  • 20 g grzybów, suszonych (np. borowików, podgrzybków)
  • 100 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
  • 50 g cebuli przekrojona na pół
  • 120 g pora pokrojonego w 3 mm plastry
  • 1 - 2 ząbków czosnku
  • 110 g soli gruboziarnistej
  • 50 g białego wina, wytrawnego
    50 g wody
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 1 - 2 goździki
  • 1 owoc jałowca
  • 1 - 2 ziarna pieprzu czarnego

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 914 kcal / 3826.7 kJ
Białko 153 g
Tłuszcz 15.9 g
Węglowodany 30 g
Błonnik 8.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...