Koncentrat bulionu z kaczki

Koncentrat bulionu z kaczki

4.3 7 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
1 słoik

Składniki

  • piersi z kaczki, bez skóry, bez kości pokrojonej na kawałki
    300 g
  • selera naciowego pokrojonego na kawałki
    100 g
  • cebuli przekrojona na pół
    50 g
  • pora pokrojonego w 3 mm plastry
    120 g
  • grzybów, suszonych (np. borowików, podgrzybków)
    20 g
  • ząbków czosnku
    1 - 2
  • rozmarynu, świeżego tylko liście
    4 gałązki
  • soli gruboziarnistej
    110 g
  • białego wina, wytrawnego
    50 g
    50 g wody
  • liść laurowy, suszony
    1
  • ziarna pieprzu czarnego
    1 - 2
  • goździki
    1 - 2
  • owoc jałowca
    1

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 914 kcal / 3826.7 kJ
Białko 153 g
Tłuszcz 15.9 g
Węglowodany 30 g
Błonnik 8.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...