
Urządzenia i Akcesoria
Koncentrat bulionu z kaczki
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
1 słoik
Składniki
-
piersi z kaczki, bez skóry, bez kości pokrojonej na kawałki300 g
-
selera naciowego pokrojonego na kawałki100 g
-
cebuli przekrojona na pół50 g
-
pora pokrojonego w 3 mm plastry120 g
-
grzybów, suszonych (np. borowików, podgrzybków)20 g
-
ząbków czosnku1 - 2
-
rozmarynu, świeżego tylko liście4 gałązki
-
soli gruboziarnistej110 g
-
białego wina, wytrawnego50 g
-
liść laurowy, suszony1
-
ziarna pieprzu czarnego1 - 2
-
goździki1 - 2
-
owoc jałowca1
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
914 kcal /
3826.7 kJ
Białko
153 g
Tłuszcz
15.9 g
Węglowodany
30 g
Błonnik
8.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWE BULIONY
11 Przepisów
Polska
Polska