Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g piersi z kaczki, bez skóry, bez kości, pokrojonej na kawałki
- 100 g selera naciowego, pokrojonego na kawałki
- 50 g cebuli, przekrojona na pół
- 120 g pora, pokrojonego w 3 mm plastry
- 20 g grzybów, suszonych (np. borowików, podgrzybków)
- 1 - 2 ząbków czosnku
- 4 gałązki rozmarynu, świeżego, tylko liście
- 110 g soli gruboziarnistej
- 50 g białego wina, wytrawnego
- 1 liść laurowy, suszony
- 1 - 2 ziarna pieprzu czarnego
- 1 - 2 goździki
- 1 owoc jałowca
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 3826.7 kJ / 914 kcal
- Białko
- 153 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Błonnik
- 8.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Koncentrat bulionu rybnego
20 Min
Bulion rybny
1 Std.
Cebule faszerowane wątróbką
1 Std. 55 Min
Sos z czerwonego wina
40min
Wiosenny gulasz z jagnięciny
1 Std. 20 Min
Koncentrat bulionu azjatyckiego
1 Std. 25 Min
Koncentrat bulionu tajskiego
25 Min
Koncentrat bulionu cielęcego
1 Std. 20 Min
Koncentrat bulionu wołowego
1 Std. 20 Min
Zupa rybna z pulpetami z karpia
2h
Koncentrat bulionu mięsnego
45min
Koncentrat bulionu grzybowego
25 Min