Berenjenas rellenas y salsa de yogur con azafrán - Irán

Berenjenas rellenas y salsa de yogur con azafrán - Irán

4.1 22 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 raciones

Składniki

Berenjenas asadas
  • berenjenas
    3
  • de sal
    3 - 5 pellizcos
  • de aceite de oliva
    80 g
  • de bulgur
    100 g
  • de agua
    250 g
  • de cebolleta en trozos
    50 g
  • de pimiento rojo en trozos
    100 g
Salsa de yogur y azafrán
  • de zumo de limón
    15 - 30 g
  • de aceite de oliva virgen extra
    50 g
  • de hebras de azafrán
    1 pellizco
  • diente de ajo
    1
  • yogur griego
    180 g
  • de sal
    1 - 2 pellizcos
  • de granos de granada
    50 g
  • de piñones tostados
    30 g
  • hojas de albahaca fresca

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 351 kcal / 1469 kJ
Białko 5.5 g
Tłuszcz 28.6 g
Węglowodany 18.9 g
Błonnik 5.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...