Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de pencas de acelga cortadas en trozos de 2 cm
- 1 cucharadita de sal
- 20 g de zumo de limón
- 60 g de aceite de oliva
- 4 pellizcos de pimienta molida
- 1 cucharadita de semillas de hinojo
- 1 cucharadita de hojas de salvia secas
- 300 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 701 kJ / 167 kcal
- Białko
- 3.17 g
- Węglowodany
- 4.23 g
- Tłuszcz
- 15.29 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pencas de acelga con beicon y nueces
30min
Acelgas en adobillo
40 Min
Coles de Bruselas con castañas
30min
Acelgas con tomate
30min
Conserva de calabacín picante con tomate
1 Std. 40 Min
Pimientos marinados
55 Min
Puerros al vapor con salsa de cúrcuma
45 Min
Coles de Bruselas al Pedro Ximénez
30min
Acelgas con patatas
45 Min
Coles de Bruselas con manzana y ciruelas pasas
30min
Judías verdes con chalotas y champiñones
45 Min
Acelgas con bechamel
50 Min