![Risotto de hinojo, apio, habas y gambas Risotto de hinojo, apio, habas y gambas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/cb25f6c7-bc71-4ef5-9d75-0dd83bd9105e/Derivates/54dd9e92-cae9-482c-b317-26c6447459d2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de queso parmesano
- 150 g de cebolla en trozos
- 2 dientes de ajo
- 35 g de aceite
- 40 g de tallos de apio (en rodajas finas)
- 100 g de bulbo de hinojo (en juliana)
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- 300 g de arroz de grano redondo
- 50 g de vino blanco
- 850 g de agua
- 150 g de habas congeladas baby
- 1 pastilla de caldo de ave
- 200 g de gambas crudas peladas
- 25 g de zumo de limón recién exprimido (de ½ limón)
- 20 g de mantequilla
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1351.8 kJ / 323.5 kcal
- Białko
- 13.2 g
- Węglowodany
- 42.7 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche con verduras de primavera
50 Min
Lentejas con arroz al aroma de jerez
30min
Risotto
30min
Crema de verduras
35 Min
Puré de patata
50 Min
Flan de ricota, cebolla y salvia
1h
Espárragos, arroz al parmesano y sabayón de limón
1h
Risotto integral al aroma mediterráneo
1h
Risotto de kale y espárragos
30min
Crema de calabaza y membrillo
30min
Quinoa con guisantes y pesto de almendras
25 Min
Risotto de quinoa con setas y champiñones
40p