Risotto au vin rouge

Risotto au vin rouge

4.1 60 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

  • de parmesan coupé en morceaux
    50 g
  • d'échalotes
    100 g
  • de beurre et un peu pour la poêle
    30 g
  • de riz spécial risotto
    320 g
  • de vin rouge bourgogne de préférence
    100 g
  • d'eau
    680 g
  • cube de bouillon de légumes, de volaille ou de bœuf
    1
  • gousse d'ail hachée
    1
  • de champignons des bois frais
    200 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
  • de persil frais, équeutés hachés
    5 brins

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 20.5 kcal / 839 kJ
Białko 5.7 g
Tłuszcz 8.8 g
Węglowodany 21 g
Błonnik 1.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...