Pain complet, tartinade et boulettes de poulet

Pain complet, tartinade et boulettes de poulet

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
12 portions

Składniki

Pain complet
  • d'eau
    380 g
  • de sucre
    1 pincée
  • de levure fraîche émiettée
    20 g
  • de farine de blé complet
    500 g
  • de graines de tournesol
    100 g
  • de sel
    1 ½ c. à café
  • de l'huile végétale pour graisser
Tartinade salée
  • de fromage frais à tartiner
    150 g
  • de cottage cheese
    150 g
  • oeuf (opcjonalnie) cuit dur, pelé, coupé en quatre
    1
  • de sel
    ½ c. à café
Boulettes de poulet
  • de parmesan en morceaux
    50 g
  • de viande de poulet hachée
    400 g
  • de chapelure
    40 g
  • oeuf
    1
  • d'origan séché
    1 c. à café
  • de purée de tomates
    10 g
  • de sauce soja
    15 g
  • de l'huile végétale pour la friture
  • de fromage frais à tartiner
    50 g
  • poivron rouge coupé en forme de bec
    1
  • poivron jaune coupé en forme de sourcil
    1
  • de ciboulette fraîche
    1 bouquet
  • olives noires, dénoyautées coupées en deux
    10

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 246.4 kcal / 1031 kJ
Białko 14.6 g
Tłuszcz 13.4 g
Węglowodany 18.6 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 5.4 g
Sód 384 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...