![Pâtisserie sucrée marocaine (Briouats) Pâtisserie sucrée marocaine (Briouats)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/95302.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'amandes
- 60 g de sucre
- 1 oeuf
- 15 g d'eau de fleur d'oranger (voir conseil)
- 2 feuilles de pâte filo
- 50 g de beurre, non salé, fondu
- 40 g de miel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2050 kJ / 490 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Cheesecake au chocolat blanc
16 godz.
Couscous à l'agneau et aux légumes
50 分钟
Poulet au garam masala
50 分钟
Tajine d'agneau aux abricots et au miel
1h 30 min
Biscuits aux amandes
1 Std.
Gratin de l’armailli
50 分钟
Cornes de gazelle
1 Std.
Burgers thaï
30 Min
Kebabs de boulettes de poulet au riz
1h 40 min
Tranche suédoise à la carotte
2 godz.
Falafel et houmous de betterave rouge
20 分钟
Soupe épicée aux lentilles à la Marocaine
40min