Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de boulgour fin
- ½ c. à café de sel
- 100 g d'eau tiède
- 3 c. à soupe d'huile d'olive
- 1 cube de bouillon de poule
- 1 c. à soupe rase de ras el-hanout
- 450 g d'eau
- 100 g d'eau tiède
- 2 oignons, pelés et coupés en quatre
- 500 g de poulet émincé
- ½ citron confit au sel marocain, en dés
- 70 g d'olives vertes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1315 kJ / 313 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 12 g
Alternatywne przepisy
Curry de bœuf, coco et riz
1 Std. 40 Min
Poulet piccata, boulgour au citron
45 Min
Tajine de pilons de poulet, semoule aux olives
1h 5min
Poulet au lait de coco, nouilles sautées aux légumes
50 Min
Tajine de poulet aux oignons confits, raisins secs et pistaches
55min
Poulet aux olives et au citron, courgettes crues et pommes de terre
35 Min
Poulet au gingembre et aux oignons
40 Min
Poulet sauce soja avec légumes verts
13h
Curry de poulet express
30 Min
Poulet au gingembre, riz aux oignons
50 Min
Poulet aux citron et amandes
1h 5min
Cari poulet
45 Min