Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 克 牛小排 (燒肉片)
- 15 克 麻辣油
- 10 克 米酒
- 10 克 醬油
- 10 克 蘋果醋
- 1 條 大黃瓜 (約500克),去皮,去籽,切片(約0.5公分)
- 5 克 糖
- 5 克 香油
- 1 茶匙 花椒粉
- 1 茶匙 韓國辣椒粉
- 10 克 新鮮紅辣椒 ,切圈
- 1 小撮 鹽
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1088.1 kJ / 260.3 kcal
- Białko
- 14.2 g
- Węglowodany
- 6.8 g
- Tłuszcz
- 23.4 g
- Błonnik
- 1.7 g