Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 支 新鮮紅辣椒 ,切絲
- ½ - 1 茶匙 花椒粒
- 1 大匙 油
- 250 克 馬鈴薯 ,去皮,切條(約0.5公分),洗掉表面澱粉後泡冷水
- 50 克 青椒 ,去籽,切條(約0.3公分)
- 50 克 新鮮黑木耳 ,切條(約0.3公分)
- ¼ 茶匙 鹽
- ½ 大匙 白醋
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 297 kJ / 72 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 11.2 g
- Tłuszcz
- 2.5 g
- Błonnik
- 2 g