脆炒椒麻馬鈴薯
TM5 TM6

脆炒椒麻馬鈴薯

4.0 (6 ocen)

Składniki

  • 1 支 新鮮紅辣椒 ,切絲
  • ½ - 1 茶匙 花椒粒
  • 1 大匙 油
  • 250 克 馬鈴薯 ,去皮,切條(約0.5公分),洗掉表面澱粉後泡冷水
  • 50 克 青椒 ,去籽,切條(約0.3公分)
  • 50 克 新鮮黑木耳 ,切條(約0.3公分)
  • ¼ 茶匙 鹽
  • ½ 大匙 白醋

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
297 kJ / 72 kcal
Białko
2 g
Węglowodany
11.2 g
Tłuszcz
2.5 g
Błonnik
2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy