Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le biscuit roulé
- 3 œufs
- 125 g de mascarpone
- 25 g de farine de blé
Le croustillant au praliné
- 150 g de chocolat au lait praliné, détaillé en morceaux
- 40 g de Pailleté Feuilletine™ ou de gavottes écrasés
- 40 g de pralin
La ganache montée
- 150 g de chocolat noir
- 225 g de crème liquide 35% m.g.
- 30 g de pralin, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1940.4 kJ / 466 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 30.9 g
- Tłuszcz
- 33.9 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bûche poire-caramel
9 Std. 15 Min
Roulé de speculoos au chocolat
2 Std. 50 Min
Gâteau de Pâques
13h
Galette des Rois à la frangipane
2h
Bûche chocolat-orange au cœur chocolat-noisette
13h
Bûche chocolat-orange
3 godz. 45 min
Bûche roulée au caramel au beurre salé et croustillant praliné
3h
Bûche au chocolat, mousse au chocolat pralinée
2h 30min
Bûche express au praliné
45 min
Décembre - Bûche choco caramel
50min
Paris-brest en bouchée
2 Std. 35 Min
Entremets aux 2 chocolats
2 godz. 15 min