![Bûche royale Bûche royale](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/40205A32-94E0-4A6A-98E3-246525F27C77/Derivates/5b48d075-a4ad-4cf1-94cf-fbb719d25233.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le biscuit roulé
- 3 œufs
- 125 g de mascarpone
- 25 g de farine de blé
Le croustillant au praliné
- 150 g de chocolat au lait praliné, détaillé en morceaux
- 40 g de Pailleté Feuilletine™ ou de gavottes écrasés
- 40 g de pralin
La ganache montée
- 150 g de chocolat noir
- 225 g de crème liquide 35% m.g.
- 30 g de pralin, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1940.4 kJ / 466 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 30.9 g
- Tłuszcz
- 33.9 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bûche roulée vanille-chocolat
2 godz.
Bûche au chocolat, mousse au chocolat pralinée
2 godz. 30 min
Bûche express au praliné
45 min
Bûche poire-caramel
9h 15min
Bûche glacée chocolat mandarine
5 Std. 45 Min
Bûche tout chocolat
7 Std. 20 Min
Bûche chocolat et cœur crème brûlée
8 godz.
Bûche soyeuse enneigée
4 godz. 35 min
Bûche chocolat-orange au cœur chocolat-noisette
13hod.
Forêt-noire aux cerises amarena
5 Std.
Bûche roulée au café
2 godz. 40 min
Bûche roulée chocolat-café, cœur praliné-chocolat
3h