Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crumble
- 40 g miolo de noz
- 80 g bolachas cream crackers partidas ao meio
- 50 g manteiga
Recheio
- 3 dentes de alho
- 25 g azeite
- 2 ramos de tomilho, só as folhas
- 30 g tomate seco cortado em tiras
- 400 g batata-doce cortada em cubos
- ½ c. chá de sal
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 200 g água
- 300 g abóbora cortada em cubos
- 300 g curgete cortada em tiras
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1278.7 kJ / 305.6 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 34.6 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 251.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Moussaka de lentilhas
2 Std. 20 Min
Espiritual de cenoura, abóbora e acelga
1h 20min
Crumble de espinafres, feijoca e ricota
50 min
Tarte de beterraba e feta
1h 40 min
Canelones de beringela
1h 5min
Assado de lentilhas
2h 25min
Crocante mediterrânico
50 min
Caril de legumes com bulgur
55 min
Lasanha de abóbora, alheira e grelos
1h 20min
Tarte de beterraba e favas
1h 30 min
Cuscuz de couve-flor com tofu
8 Std.
Dahl de lentilhas, amêndoa e cebola roxa
2 godz. 40 min