Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 60 g de sucre en poudre
- de beurre, pour le moule
- farine de blé, pour le moule
- 1 œuf
- 1 pincée de sel
La garniture
- 3 citrons jaunes de Menton, non traités, zeste et jus
- 150 g de sucre en poudre
- 4 œufs
- 120 g de beurre, coupé en morceaux
- 100 g d'amandes en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2046 kJ / 490 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 30.8 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau tout citron
55min
Tarte soufflée au citron
3u. 35min
Tarte meringuée au citron
1 Std. 10 Min
Cake au citron vert
1h
Tarte chocolat café
3u. 15min
Tarte au citron
12 godz.
Fiadone
55min
Quatre-quarts au citron très doux
1h
Gâteau nantais
1h
Tarte au citron meringuée sans œuf
3 Std.
Gâteau aux amandes et à la mandarine
55min
Gâteau magique au citron
3u. 15min