Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de beurre mou, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 60 g de raisins secs
- 3 c. à soupe de rhum
- 80 g de sucre en poudre
- 1 c. à café bombée de sucre vanillé maison
- 3 œufs
- 160 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 2 pommes Golden, épluchées, épépinées et coupées en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2209.7 kJ / 530 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 45.8 g
- Tłuszcz
- 31.8 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
Cake mi-figue mi-raisin
55min
Gâteau cœur à l'ananas
45min
Gâteau aux fruits
55min
Cake à la noix de coco
55min
Gâteau à l'orange
1h
Cake weekend épicé à l'orange
55min
Cake à l'abricot
50min
Cake à l'ananas
55min
Petits cakes aux fruits secs et citron
45min
Gâteau pommes-cannelle
1h
Gâteau au yaourt, pommes et raisins secs
40min
Cake aux pommes
1h