Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho de chocolate
- 8 claras de huevo L (53-63 g cada huevo)
- 165 g de azúcar
- 280 g de chocolate negro (70% de cacao) en trozos
-
140
g de avellanas
lub 140 g de almendras tostadas sin sal - 280 g de mantequilla a temperatura ambiente (y algo más para engrasar)
- 10 yemas de huevo L (53-63 cada huevo)
Ganache
- 200 g de chocolate negro (70% de cacao) en trozos
- 170 g de nata (35% de grasa)
Montaje
- 1 ½ cucharadita de colorante alimentario negro
- 3 - 4 cucharadas de azúcar glas
- 2 - 3 cucharaditas de zumo de limón
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1900 kJ / 454 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastel de Halloween Jack Skellington
4 Std. 15 Min
Tarta Joker
5h
Bizcocho triple de chocolate
2h 20min
Bizcocho cebra
1h 10min
Bizcocho de galletas y chocolate
35 Min
Tarta monstruo rosa
3h 15 min
Tarta de chocolate con dos texturas
1h 40min
Bizcocho con cobertura de almendras y chocolate
1h 10min
Bizcocho de chocolate sin huevo
1h 25min
Bizcocho con chocolate y frutos secos
1h 30min
Rosquillas de bizcocho de chocolate
1h 50 min
Bizcocho de chocolate y nueces
1h 40min