Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 1500 g de cochinillo cortado en trozos de aprox. 4 cm
- 1 cucharadita de sal
- 2 pellizcos de pimienta molida
- 1 pimienta de Cayena seca entera
- 2 hojas de laurel secas
- 2 cucharaditas de pimentón de la Vera
- 200 g de vino blanco
- 100 g de agua
- 1 cucharada de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1378.2 kJ / 329.7 kcal
- Białko
- 40.3 g
- Węglowodany
- 1.6 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 0.1 g
Alternatywne przepisy
Patatas guisadas con costillas de cerdo adobadas
1h
Alitas de pollo al ajillo
30min
Alitas de pollo a la bbq
35min
Arroz amarillo con pollo
40min
Judías blancas con chorizo
40min
Cocido madrileño
2h 15 min.
Caldereta manchega
1h
Mollejas de cordero a la zamorana (Castilla y León)
50min
Patatas revolconas
40min
Carrilleras en salsa con pimientos rojos
1h
Oreja a la madrileña (Madrid)
1 Std. 10 Min
Caldereta de cordero
50min