Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de agua
- 20 g de algas variadas deshidratadas (lechuga de mar, kombu, etc.)
- 2000 g de bígaros
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 197 kJ / 47 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 0.03 g
- Tłuszcz
- 0.61 g
- Błonnik
- 0.02 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mejillones al vapor con salsa picante
45min
Arroz con bogavante
1h
Berberechos al natural con limón
2h 15min
Txangurro
1h 10min
Mariscada
3h 30min
Cocochas con almejas (País Vasco)
45min
Berberechos al vapor con lima
20min
Nécoras y cigalas al vapor
35min
Vinagreta de pimientos
5 Min
Berberechos en salsa verde
1h
Setas de temporada con yema de huevo y crema suave de ajo (Julio Fernández Quintero)
1h 30min
Cigalas al ajillo
20min