Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cochinillo asado
- ½ cochinillo (aprox. 1700 g) partido por la mitad
- 2 cucharaditas de sal
- 2 cucharadas de manteca de cerdo
- 2 ramitas de romero fresco
- 2 ramitas de tomillo fresco
- 2 hojas de laurel secas
- 2000 g de agua
Patatas panadera
- 300 g de agua
- 600 g de patatas (en rodajas de 5 mm)
- 250 g de cebolla en juliana
- 2 - 3 pellizcos de sal
- 2 - 3 pellizcos de pimienta negra molida
-
150 - 200
g de brandy
lub 150 - 200 g de vino blanco
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2670 kJ / 639 kcal
- Białko
- 42.03 g
- Węglowodany
- 21.17 g
- Tłuszcz
- 40.21 g
- Błonnik
- 3.67 g
Alternatywne przepisy
Patatas guisadas con costillas de cerdo adobadas
1h
Almejas a la marinera
30min
Redondo de ternera asado con verduras
1h 35 min
Dorada rellena de hinojo y manzana a la sidra
45min
Centollos con cabrales y sidra
1h
Codillo asado con cerveza negra, chucrut y patatas
3h
Cangrejos de río en salsa
30min
Pierna de cordero lechal asada con piquillos y patatas
1h 40min
Paletillas de cordero asadas
2u. 40min
Oreja a la madrileña (Madrid)
1h 10min
Codornices en escabeche de boletus
25 Std.
Patatas rellenas con níscalos
1h 25min