Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Gerste
- 100 g Dinkel
- 320 g Weizenmehl Type 1050
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 2 TL Sauerteig (z. B. von Seitenbacher)
- 2 TL Brotgewürz
- 2 TL Salz
- 30 g Balsamico, dunkel
- 100 g Wasser, lauwarm
- 250 g Malzbier
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 531 kJ / 127 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 Std. 30 Min
Bergisches Urbrot
17h
Prötzeler Roggenbrot
1 Std. 20 Min
Sesambrot
2 Std.
Einfaches Mischbrot
3 Std. 40 Min
Bierbrot
2 Std.
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 Std. 50 Min
Dunkles Landbrot
3 Std.
Dinkel-Malz-Brot
1 Std. 40 Min
Schweizer Bauernbrot
7h
Skandinavisches Roggenbrot
27h
Roggen-Malzbier-Brot
2 Std. 20 Min