Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- 140 g Roggenkörner
- 140 g Weizenkörner
- 500 g Buttermilch
- 1 ½ Pck. Trockenhefe
- 280 g Weizenmehl
- 70 g Sesam
- 70 g Leinsamen
- 50 g Sonnenblumenkerne
- 200 g Apfelkraut
- 2 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 360 kJ / 86 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1h 30min
Schwarzbrot
3h
Dinkel-Körner-Brot
1h 30min
Schwarzbrot mit Nüssen
3h 15 min
Dinkel-Körner-Brot
2 Std. 50 Min
Möhren-Nuss-Brot
2h 10min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1h 50 min
Körnerbrot
1h 40min
Vollwertbrot
2h 20min
Dinkel-Malz-Brot
1h 40min
Vollkornklotz
3h 30min
Skandinavisches Roggenbrot
27 godz.