![Sportler-Brot Sportler-Brot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/50E5FA3E-0B90-420D-802D-0A39217B5144/Derivates/6F4ED86F-BC9F-482C-92F3-058AD969ED11.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- 140 g Roggenkörner
- 140 g Weizenkörner
- 500 g Buttermilch
- 1 ½ Pck. Trockenhefe
- 280 g Weizenmehl
- 70 g Sesam
- 70 g Leinsamen
- 50 g Sonnenblumenkerne
- 200 g Apfelkraut
- 2 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 360 kJ / 86 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 godz. 30 min
Rheinisches Schwarzbrot
3 Std. 15 Min
Schwarzbrot mit Nüssen
3 Std. 15 Min
Schwarzbrot
3 Std.
Sesambrot
2 Std.
Möhren-Nuss-Brot
2h 10min
Dinkel-Körner-Brot
1 godz. 30 min
Dinkel-Malz-Brot
1 Std. 40 Min
Vollwertbrot
2h 20min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 Std. 50 Min
Körnerbrot
1 Std. 40 Min
Vollkornklotz
3h 30 phút