Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de agua
- 1 limón cortado en rodajas finas
- 2 lomos de rape sin piel ni hueso
- 2 filetes de anchoa en aceite (escurridos)
- 1 chorrito de aceite de oliva
- 1 chorrito de zumo de limón
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 712 kJ / 170 kcal
- Białko
- 26.2 g
- Węglowodany
- 0.3 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rape en salsa de almendras
30 min
Sepia al ajillo
25 min
Rape con espárragos a la marinera
30 min
Lenguado al vapor con salsa de puerro al azafrán
30 min
Lenguado al vapor con verduritas para dos
30 min
Merluza al vapor de almejas
30 min
Rape y gambones con patatas al ajillo
45 min
Rollitos de fletán al vapor con crema de guisantes
25 min
Calamares encebollados
1 godz.
Dorada a la catalana
30 min
Rape al vapor con salsa verde
20 min
Lubina a la sal con patatas
30 min