Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 conejo entero (1000-1200 g) cortado en trozos
- 1 cucharadita de sal
- 4 pellizcos de pimienta negra molida
- 100 g de dados de beicon
- 200 g de cebolla en trozos
- 3 dientes de ajo
- 150 g de vino blanco
- 60 g de mostaza de Dijon
- 150 g de ciruelas pasas sin hueso
-
150
g de champiñones frescos laminados
lub 20 - 30 g de boletus deshidratados - 200 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2064 kJ / 494 kcal
- Białko
- 35.24 g
- Węglowodany
- 20.24 g
- Tłuszcz
- 30.02 g
- Błonnik
- 7.82 g
Alternatywne przepisy
Conejo a las finas hierbas
50 min
Conejo en salsa de naranja y tomillo
50 min
Conejo con salsa de almendras y patatas al vapor
1h
Conejo picante con cebolla roja y cerveza
45 min
Conejo a la mostaza
50 min
Conejo a la sidra
1h
Conejo con romesco y piñones
55 min
Conejo al estilo mediterráneo
45 min
Conejo con hierbas y cúrcuma
50 min
Conejo al chilindrón
1h
Conejo a la cazadora
50 min
Conejo al tomillo
45 min