Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de judías verdes planas frescas
- 500 g de agua
- 300 g de lomos de bacalao desalado
- 2 dientes de ajo
- 40 g de aceite de oliva virgen extra (y un chorrito para el bacalao)
- 1 pellizco de sal
- 150 g de pimientos rojos asados en conserva cortados en tiras
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 552 kJ / 132 kcal
- Białko
- 11.27 g
- Węglowodany
- 4.8 g
- Tłuszcz
- 7.53 g
- Błonnik
- 2.78 g
Alternatywne przepisy
Judías verdes con tomate
45 min
Champiñones con jamón y gambas
20min
Menestra de verduras al estilo de Navarra
1 godz.
Merluza a la gallega
40min
Sepia con ratatouille
1 godz.
Caballa con pisto de calabacín
30 min
Bacalao al ajoarriero con patatas
30 min
Salpicón de mero con endibias y aguacate
50min
Rape a la jardinera
40min
Ensalada de garbanzos con bacalao y encurtidos
30 min
Bacalao fresco con ajada
30 min
Calamares con pisto
45 min