Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1
chalota
lub ½ diente de ajo - 30 g de dados de beicon ahumado
- 1 ramita de romero fresco (solo las hojas)
- 40 g de aceite de oliva (y un poco más para servir)
- 600 g de judías blancas cocidas (en conserva), lavadas y escurridas
- 100 g de tomate triturado en conserva
- 750 g de caldo de pollo
- 200 g de pasta seca (p. ej. tiburones)
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta negra molida
- aceite de oliva para regar
- 30 g de queso parmesano rallado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1397 kJ / 334 kcal
- Białko
- 13.85 g
- Węglowodany
- 40.17 g
- Tłuszcz
- 13.15 g
- Błonnik
- 6.31 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Garbanzos a la catalana
35 min
Garbanzos con fideos y mejillones
20 min
Lentejas con arroz al aroma de jerez
30 min
Guiso de garbanzos con verduras
45 min
Garbanzos con arroz
35 min
Garbanzos al estilo del Alentejo
30 min
Lentejas con arroz
40 min
Fideos con verduras
30 min
Guiso de garbanzos con verduras y chorizo
45 min
Cacerola de carne y arroz
1h 15min
Sopa de arroz y garbanzos
30 min
Arroz a lo pobre
40 min