Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
40
g de queso ricota salado
lub 40 g de queso feta - 30 g de chalota
- 20 g de aceite de oliva virgen extra
- 200 g de jamón de York en dados (1-2 cm)
- 200 g de alcachofas congeladas en cuartos
- 750 g de agua
- 1 ½ cucharaditas de sal
- 1 pellizco de pimienta recién molida
- 350 g de macarrones
- 1 cucharada de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1941 kJ / 464 kcal
- Białko
- 21.8 g
- Węglowodany
- 65.2 g
- Tłuszcz
- 11.7 g
- Błonnik
- 5.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Espaguetis a la amatriciana
25 min
Penne all'arrabbiata
20 min
Fusilli con alcachofas y guisantes
25 min
Pasta risottata con coliflor y judías verdes
20 min
Espinacas con patatas
30 min
Huevos con jamón, verduras y arroz
40 Min
Ensalada de pasta con rúcula y frutos de mar
40 Min
Macarrones con pez espada y berenjenas al romero
30 min
Espaguetis al pesto con aroma de cítricos
35min
Arroz con verduras, gambas y jamón
45 min
Judías verdes con chalotas y champiñones
45 min
Espaguetis con pimientos
1h