Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dientes de ajo
- 40 g de aceite de oliva (y un poco más para engrasar el Varoma)
- 300 g de hojas de espinaca frescas
- 1000 - 1100 g de pescadilla fresca sin piel ni espinas (6 lomos)
- 3 pellizcos de sal
- 100 g de cebolla en gajos
- 250 g de agua
- 1 hoja de laurel seca
- 1 cucharada de arroz salvaje (opcjonalnie)
- 40 g de mantequilla
- 40 g de harina
- 300 g de leche entera
- 1 pellizco de nuez moscada molida
- 1 pellizco de pimienta blanca molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1299 kJ / 311 kcal
- Białko
- 31.49 g
- Węglowodany
- 10.79 g
- Tłuszcz
- 15.74 g
- Błonnik
- 1.94 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Merluza a la gallega
40min
Merluza al vapor de almejas
30min
Bacalao al vapor con verduras y huevos poché
45min
Salmón al vapor con verduras
30min
Mero y calabacín
30min
Filetes de pescado al vapor con salsa maltesa de mandarina
25 Min
Bacalao al horno con brócoli
1 Std. 30 Min
Merluza con mayonesa, tomate y judías verdes crujientes
1 Std.
Rape a la jardinera
40min
Lubina con verduritas crujientes y salsa agridulce
35min
Lubina en papillote con crema de grelos
45min
Merluza en salsa verde con corazones de alcachofa
25 Min