
Urządzenia i Akcesoria
Waldorfsalat mit Weintrauben
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
8 Portionen
Składniki
-
Walnüsse80 g
-
Salz1 TL
-
Zitronensaft, frisch gepresst2 EL
-
Knollensellerie geschält, in Stücken (2-3 cm)400 g
-
Äpfel entkernt, in Stücken (2-3 cm, siehe Tipp)400 g
-
Zucker1 Prise
-
Sauerrahm200 g
-
Mayonnaise (opcjonalnie)50 g
-
Pfeffer, frisch gemahlen nach Geschmack¼ - ½ TL
-
weiße Weintrauben, kernlos halbiert200 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
179 kcal /
750 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
19 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
354 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

So genießt Österreich II
73 Przepisy
Austria
Austria