![Layer cake façon tiramisu Layer cake façon tiramisu](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/57af60b1-b988-4cab-985d-e31b39432071/Derivates/64ac52b9-a87a-47ff-b4bb-08d8d881278f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La génoise
- 6 œufs
- 130 g de sucre en poudre
- 1 pincée de sel
- 130 g de farine de blé
- 50 g de cacao en poudre non sucré
- beurre, pour les moules
- 150 g d'expresso
La mousse au mascarpone et le décor
- 400 g de mascarpone
- 250 g de crème liquide 35% m.g.
- 50 g de sucre en poudre
- 1 gousse de vanille, fendue et grattée, les graines seulement
- quelques gouttes d'extrait naturel d'amande amère
- 20 g de cacao en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2046 kJ / 489 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 30 g
Alternatywne przepisy
Génoise
50 Min
Gâteau crémeux à la vanille
13h
Layer cake au lemon curd
5 Std.
Naked cake, chantilly et framboises
1 Std. 30 Min
Ganache au chocolat
20 Min
Entremets aux deux chocolats
35 min
Génoise au chocolat
45 Min
Forêt-noire aux cerises amarena
5 Std.
Layer cake
1 Std. 45 Min
Bûche roulée vanille-chocolat
2h
Gâteau roulé à la fraise et au mascarpone
1 Std. 20 Min
Gâteau matcha-framboise et ganache au chocolat blanc
2h 20 min.