Sałatka jubileuszowa Agnieszki Wieczorek

Sałatka jubileuszowa Agnieszki Wieczorek

4.5 104 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje

Składniki

  • ziaren słonecznika
    50 g
  • oleju z pestek winogron
    80 g
  • miodu wielokwiatowego
    25 g
  • octu balsamicznego
    60 g
  • dżemu z czarnej porzeczki
    150 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • mieszanki młodych sałat
    250 - 300 g
  • melona miodowego pokrojonego w 1 cm kostkę
    300 g
  • sera typu feta pokrojonego w 1 cm kostkę
    150 g
  • amarantusa, ekspandowanego
    2 łyżki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 461 kcal / 1930 kJ
Białko 11.5 g
Tłuszcz 31.8 g
Węglowodany 33.5 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Sód 434 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...