Sałatka jubileuszowa Agnieszki Wieczorek

Sałatka jubileuszowa Agnieszki Wieczorek

4.5 104 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje

Składniki

  • 50 g ziaren słonecznika
  • 80 g oleju z pestek winogron
  • 25 g miodu wielokwiatowego
  • 60 g octu balsamicznego
  • 150 g dżemu z czarnej porzeczki
  • ½ łyżeczki soli
  • 250 - 300 g mieszanki młodych sałat
  • 300 g melona miodowego pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 150 g sera typu feta pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 2 łyżki amarantusa, ekspandowanego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 461 kcal / 1930 kJ
Białko 11.5 g
Tłuszcz 31.8 g
Węglowodany 33.5 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Sód 434 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...