
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka jubileuszowa Agnieszki Wieczorek
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
50 g ziaren słonecznika
-
80 g oleju z pestek winogron
-
25 g miodu wielokwiatowego
-
60 g octu balsamicznego
-
150 g dżemu z czarnej porzeczki
-
½ łyżeczki soli
-
250 - 300 g mieszanki młodych sałat
-
300 g melona miodowego pokrojonego w 1 cm kostkę
-
150 g sera typu feta pokrojonego w 1 cm kostkę
-
2 łyżki amarantusa, ekspandowanego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
461 kcal /
1930 kJ
Białko
11.5 g
Tłuszcz
31.8 g
Węglowodany
33.5 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Sód
434 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX
20 Przepisów
Polska
Polska