
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g ziaren słonecznika
- 80 g oleju z pestek winogron
- 25 g miodu wielokwiatowego
- 60 g octu balsamicznego
- 150 g dżemu z czarnej porzeczki
- ½ łyżeczki soli
- 250 - 300 g mieszanki młodych sałat
- 300 g melona miodowego pokrojonego w 1 cm kostkę
- 150 g sera typu feta pokrojonego w 1 cm kostkę
- 2 łyżki amarantusa, ekspandowanego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 461 kcal / 1930 kJ
- Białko
- 11.5 g
- Tłuszcz
- 31.8 g
- Węglowodany
- 33.5 g
- Błonnik
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Sód
- 434 mg