Urządzenia i Akcesoria
Sorbet jagodowy z miętą
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
50 g cukru miętowego (patrz wskazówka)
-
600 g borówek, mrożonych, (patrz wskazówka)600 g jagód, mrożonych (patrz wskazówka)
-
20 - 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
1.4 g
Kalorie
489.8 kJ /
117 kcal
Tłuszcz
1.4 g
Błonnik
5 g
Węglowodany
30.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LATO
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Granita truskawkowa
15 min
Granita z nektarynek
6 godz. 20 min
Sorbet truskawkowy
5 min
Szybki sorbet owocowy
5 min
Sorbet rabarbarowo-truskawkowy
10 min
Sorbet pomarańczowy
12 godz.
Lody truskawkowe z białą czekoladą
5 min
Cukier miętowy
40 min
Sorbet z mango
1 godz. 10 min
Sorbet z truskawek
1 godz.
Lody maślankowe o smaku malinowo-pomarańczowym
5 min
Sorbet z owoców leśnych
1 min