Dwaejibukgogi (Korean BBQ Marinade)

Dwaejibukgogi (Korean BBQ Marinade)

4.8 9 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
1 jar

Składniki

  • Asian pear (singo pear) core removed, cut into quarters
    125 g
  • yellow onions
    60 g
  • garlic cloves
    4
  • fresh ginger cut into slices (0.5 cm)
    3 g
  • spring onion chopped
    1
  • light soy sauce
    1 tbsp
  • brown sugar
    1 ½ tbsp
  • ground black pepper
    1 pinch
  • sesame oil dark (toasted)
    2 tsp
  • gochujang (Korean chilli paste)
    3 tbsp

Wartości odżywcze na 1 jar

Kalorie 309 kcal / 1293 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 55 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 1274 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...