Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g minced meat (chicken or pork)
- 3 tsp toasted sesame oil
- 1 tbsp light soy sauce
- 1 tsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 1 tsp cornflour (starch)
- 1 pinch white pepper powder
- 1 garlic clove
- 30 g yellow onion
- 1 tbsp chicken stock powder, homemade or store-bought
- 150 g brown rice, rinsed
- 1300 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1186 kJ / 283 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 239 mg
Alternatywne przepisy
Savory Rice Porridge (Congee)
35min
Chicken Porridge With Century Egg
30 min
Three-in-One Meal (Rice, Steamed Egg and Dang Gui Chicken)
1h 30min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25min
Quick Steamed Buns (Mantao)
1 godz.
Teochew Seafood Porridge
45 min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20min
Kopitiam Style Soft Boiled Eggs
15min
Homemade Fish Ball Soup
2 godz.
Homemade Soy Milk
35min
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1h 5 min
All-in-one chicken congee
35min