Urządzenia i Akcesoria
Gai Dan Gou (Chinese Steamed Egg Sponge Cupcakes)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 pieces
Składniki
-
caster sugar60 g
-
eggs (2 large eggs)120 g
-
fresh milk50 g
-
vegetable oil (sunflower, corn, soybean or canola)25 g
-
cake flour120 g
-
baking powder2 tsp
-
water500 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
34 mg
Białko
5 g
Kalorie
774 kJ /
185 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Steamed Tapioca Kuih
50 min
Gula Melaka Huat Kuih (Palm Sugar Steamed Cupcakes)
55 min
Long Bean Rice
1 godz. 10 min
Pandan Huat Kuih (Steamed Cupcakes)
1 godz. 5 min
Kaya Kok (Kaya Puffs)
1 godz. 10 min
Chawanmushi
1 godz. 15 min
Authentic Meat Floss
1 godz. 40 min
Dou sha (red bean paste)
49 godz. 10 min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min
Pumpkin Soup
25 min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1 godz. 5 min