Urządzenia i Akcesoria
Steamed Siew Mai
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 godz.
30 pieces
Składniki
Siew Mai Skin
-
water50 g
-
low protein flour plus extra for dusting150 g
-
egg yolks (approx. 30g)2
-
salt1 pinch
Fillings
-
fresh shiitake mushrooms diced30 g
-
chicken drumsticks, skinless boneless, cut in cubes (3 cm)300 g
-
salt1 tsp
-
white pepper powder¼ tsp
-
fresh prawn flesh medium size, patted dry, flatten with knife, cut in small pieces300 g
-
cornflour (starch)1 tsp
-
sugar1 tsp
-
sesame oil plus extra for greasing2 tsp
-
fish roe (ebiko) to garnish1 pinch
-
water500 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
1 mg
Białko
4 g
Kalorie
219 kJ /
53 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
87 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Asian Party Bites
12 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Seafood Kimchi Udon Soup
Brak ocen
Cheesekut
24 godz. 10 min
Lontong (Rice Cakes With Vegetable Curry)
30 min
Chicken Congee
1 godz. 30 min
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15 min
Limau Kasturi Asam Boi (Sour Plum Calamansi Drink)
10 min
Sambal Kangkung
10 min
Sup Tauhu Kulit (Beancurd Skin Soup)
25 min
Bubur Jagung (Sweet Corn Porridge)
30 min
Black Glutinous Rice Dessert (Bubur Pulut Hitam)
3 godz. 30 min
Sambal Udang Petai (Spicy Stinky Bean Prawns)
20 min