Urządzenia i Akcesoria
Steamed Siew Mai
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 godz.
30 pieces
Składniki
Siew Mai Skin
-
water50 g
-
low protein flour plus extra for dusting150 g
-
egg yolks (approx. 30g)2
-
salt1 pinch
Fillings
-
fresh shiitake mushrooms diced30 g
-
chicken drumsticks, skinless boneless, cut in cubes (3 cm)300 g
-
salt1 tsp
-
white pepper powder¼ tsp
-
fresh prawn flesh medium size, patted dry, flatten with knife, cut in small pieces300 g
-
cornflour (starch)1 tsp
-
sugar1 tsp
-
sesame oil plus extra for greasing2 tsp
-
fish roe (ebiko) to garnish1 pinch
-
water500 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
1 mg
Białko
4 g
Kalorie
219 kJ /
53 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
87 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Asian Party Bites
12 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Coconut Dome with Strawberry and Meringue
Brak ocen
Tau Suan (Split Mung Bean Dessert)
50 min
Superior Seafood Pot
Brak ocen
Singapore Chilli Crab
50 min
Chili Cheese Dogs
50 min
Jiu Hu Char (Fried Yam Bean with Shredded Cuttlefish)
35 min
Mock Fin Soup
35 min
Braised Sea Cucumber With Roast Pork
1 godz. 15 min
Steamed Chicken Essence
1 godz. 10 min
Sweet And Sour Prawns
25 min
Macaroni ABC Soup
55 min
Baked Sushi
1 godz. 15 min