Urządzenia i Akcesoria
Steamed Siew Mai
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 godz.
30 pieces
Składniki
Siew Mai Skin
-
water50 g
-
low protein flour plus extra for dusting150 g
-
egg yolks (approx. 30g)2
-
salt1 pinch
Fillings
-
fresh shiitake mushrooms diced30 g
-
chicken drumsticks, skinless boneless, cut in cubes (3 cm)300 g
-
salt1 tsp
-
white pepper powder¼ tsp
-
fresh prawn flesh medium size, patted dry, flatten with knife, cut in small pieces300 g
-
cornflour (starch)1 tsp
-
sugar1 tsp
-
sesame oil plus extra for greasing2 tsp
-
fish roe (ebiko) to garnish1 pinch
-
water500 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
1 mg
Białko
4 g
Kalorie
219 kJ /
53 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
87 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Asian Party Bites
12 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Sambal Tumis
1sa 10 dk
Tau Suan (Split Mung Bean Dessert)
50 dk
Sambal Udang Petai (Spicy Stinky Bean Prawns)
20 dk
Indonesian yellow spice paste
40 dk
Hong Kong Bakery Butter Cookies
1sa 30 dk
Baked Sushi
1sa 15 dk
Singapore Laksa
55 dk
Dried Chilli Mee Hoon Kueh
1sa 30 dk
Mee Goreng Mamak
20 dk
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1sa 25 dk
Curry Fish Head
Değerlendirme yok
Limau Kasturi Asam Boi (Sour Plum Calamansi Drink)
10 dk