![Gâteau à la violette Gâteau à la violette](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EC3671ED-9FB9-42FF-8DBF-D90D73437404/Derivates/C52685FD-FAD1-4D28-ABEF-39C8B89A53F5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de biscuits secs, type Digestive
- 80 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 6 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 180 g de bonbons à la violette, type violettes de Toulouse
- 500 g de crème liquide, 30% m.g. min., très froide
- 150 g de lait
- 200 g de fromage frais, type Philadelphia
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1960 kJ / 469 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 32.4 g
- Tłuszcz
- 34.1 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau de Pâques
13h
Mystère au chocolat
8h 30min
Gâteau au café et à la vanille
5sa 15 dk
Tiramisu cheesecake
13h 20min
Cheesecake marbré non cuit
4h 45min
Dômes banane et chocolat
6h 30 min
Effiloché de canard aux pêches
1h
Cheesecake au chocolat, nappage à la guimauve
1h 30min
Gâteau crousti-fondant mangue-chocolat
3hod. 45min
Gâteau aux 3 chocolats
2 godz. 55 min
Verrines choco-caramel-speculoos
3h 40 min
Délice pomme-speculoos
12 Std.