Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de biscuits secs, type Digestive
- 80 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 180 g de bonbons à la violette, type violettes de Toulouse
- 6 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 500 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 150 g de lait
- 200 g de fromage frais, type Philadelphia
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1960 kJ / 469 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 32.4 g
- Tłuszcz
- 34.1 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Entremets aux deux chocolats
35min
Galette magique des Rois
3u. 15min
Religieuses au café
3h 45min
Cheesecake praliné
4h
Tartelette aux fruits rouges
1h
Galette des rois pomme-cannelle
3 Std.
Cheesecake framboises
5h
Gâteau magique au caramel au beurre salé
3u. 15min
Entremets coco-passion-papaye
24h
Cheesecake marbré non cuit
4u. 45min
Entremets aux 2 chocolats
2h 15 min.
Gâteau aux 3 chocolats
2h 55min