Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only
- 4 sprigs fresh parsley, leaves only
- 2 garlic cloves
- 1 brown onion (approx. 150 g), halved
- 40 g olive oil
- 2 tsp ground cinnamon
- 1 tsp ground ginger
- 2 pinches saffron
- ¼ tsp smoked paprika
- 1 - 2 pinches ground nutmeg
-
800
g topside steak, trimmed and cut into cubes (3 cm)
lub 800 g rump steak, trimmed and cut into cubes (3 cm) - 1 - 2 Tbsp vegetable stock paste, to taste (see Tips)
- 2 tsp plain flour
- ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 300 g pearl couscous (Israeli couscous)
- 900 g water
- 2 carrots (approx. 180 g), cut in pieces
- 1 turnip (approx. 220 g), cut in pieces
- 1 courgette (approx. 250 g), cut in pieces
- 100 g raisins
- 400 g tinned chickpeas, rinsed and drained
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4467 kJ / 1063 kcal
- Białko
- 86.3 g
- Węglowodany
- 99.5 g
- Tłuszcz
- 32.7 g
- Błonnik
- 15.1 g
Alternatywne przepisy
Chicken Cacciatore
50min
Moroccan Lamb with Couscous
50min
Chicken Corn Chowder, Broccoli Terrines
1 Std. 25 Min
Lamb Stew
50min
Lentil curry stew with chicken
8h 35min
Pork with Spinach Lentils
20min
Seafood Risotto with Chorizo
1hod. 5min
Veracruz Fish
30min
Chicken Tagine
25min
Red bean chicken and sweet potato stew
45 Min
Pearl Barley and Chicken Salad
1hod.
Haddock Crumble with Tomatoes and Peppers
45 Min