Steamed Turkey Breast with Ricotta, Spinach and Walnut Filling

Steamed Turkey Breast with Ricotta, Spinach and Walnut Filling

4.8 26 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
4 portions

Składniki

Filling
  • fresh spinach leaves rinsed (see tip)
    150 g
  • garlic clove
    1
  • Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
    10 g
  • walnut halves
    50 g
  • fresh basil leaves
    6
  • ricotta cheese
    125 g
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ⅛ tsp
Turkey
  • turkey breast, skin on boned and rolled
    700 - 800 g
  • Parma ham
    6 - 9 slices
  • water
    1300 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 504 kcal / 2103 kJ
Białko 57 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 2 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Sód 1143 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...