Wersje kompatybilne
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 bird's eye chillies (cili padi), deseeded
- 4 garlic cloves
- 50 g shallots
- 30 g fresh turmeric
- 2 stalks fresh lemongrass, white part only
- 200 g fresh coconut milk
- 200 g water
- 1 tsp salt
- 800 g chicken, with skin and bones, cut in pieces (5 cm)
- 1 dried tamarind piece (asam keping)
-
300
g baby potatoes, cut in quarters
lub 300 g Russet potatoes, cut in chunks (3 cm) - 50 g fresh basil leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2119 kJ / 507 kcal
- Białko
- 48 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 763 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bubur Jagung (Sweet Corn Porridge)
30 min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 min
Curry Mee
30 min
Chicken Rendang
45 Min
Ayam Goreng Kunyit (Stir Fried Chicken with Turmeric)
15min
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45 Min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2 Std. 45 Min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 Min
Daging Goreng Berempah (Stir Fried Spicy Beef)
20 Min
Daging Paprik (Stir Fried Beef)
35 min
Tom Yum Goong
30 min
Thai Steamed Fish With Lime
30 min