Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)

Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)

4.3 58 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • bird's eye chillies (cili padi), deseeded
    12
  • garlic cloves
    4
  • shallots
    50 g
  • fresh turmeric
    30 g
  • fresh lemongrass white part only
    2 stalks
  • fresh coconut milk
    200 g
  • water
    200 g
  • salt
    1 tsp
  • chicken with skin and bones, cut in pieces (5 cm)
    800 g
  • dried tamarind piece (asam keping)
    1
  • baby potatoes cut in quarters
    300 g
    300 g Russet potatoes, cut in chunks (3 cm)
  • fresh basil leaves
    50 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 507 kcal / 2119 kJ
Białko 48 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 41 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Sód 763 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...