Tom Yam Mee Hoon

Tom Yam Mee Hoon

4.5 50 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
3 portions

Składniki

  • mee hoon (rice vermicelli)
    200 g
  • garlic cloves
    20 g
  • shallots
    20 g
  • dried shrimp soaked to soften
    20 g
  • tom yam paste
    40 g
  • fresh lemongrass white parts only, cut in slices
    2 stalks
  • cooking oil
    40 g
  • kaffir lime leaves deveined
    6
  • fish sauce
    20 g
  • sugar
    10 g
  • water
    300 g
  • carrot cut in strips
    80 g
  • cabbage cut in chunks
    150 g
  • fresh red chilli cut in slices
    1
  • chicken stock powder homemade or store-bought
    1 tsp
  • fresh coriander leaves chopped, to garnish
    1 sprig

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 421 kcal / 1762 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 72 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 578 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...