Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g mee hoon (rice vermicelli)
- 20 g garlic cloves
- 20 g shallots
- 20 g dried shrimp, soaked to soften
- 40 g tom yam paste
- 2 stalks fresh lemongrass, white parts only, cut in slices
- 40 g cooking oil
- 6 kaffir lime leaves, deveined
- 20 g fish sauce
- 10 g sugar
- 300 g water
- 80 g carrot, cut in strips
- 150 g cabbage, cut in chunks
- 1 fresh red chilli, cut in slices
- 1 tsp chicken stock powder, homemade or store-bought
- 1 sprig fresh coriander leaves, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1762 kJ / 421 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 578 mg
Alternatywne przepisy
Mee Hailam (Hailam Noodles)
25 min
Char Kway Teow
15min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20min
Teh tarik (pulled milk tea)
15min
Chicken Rendang
45 min
Nasi Lemak
45 min
Thai Steamed Fish With Lime
30 min
Kam Heong (Golden Fragrance) Prawns
25 min
Masala Squid
25 min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 min
Chicken Porridge
1h 10 min
Crispy Ikan Bilis
40 min