Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g whole chicken, with skin and bone, cut in 16 pieces
- 1 tsp ground turmeric
- 2 tsp salt
- 220 g water
- 1 tsp tamarind paste
- 15 dried chillies, deseeded, soaked to soften
- 4 garlic cloves
- 80 g shallots
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only
- 2 ½ cm fresh ginger
- 2 ½ cm fresh galangal
- 80 g cooking oil
- 200 g tomato purée
- 2 tbsp sugar
- 120 g yellow onions, cut in slices
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 791 kJ / 189 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry Chicken
1h
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20 min
Char Kway Teow
15min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1h 20 min
Thai Style Fried Mee Hoon
30 min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 min
Chicken Rendang
45 min
Nasi Lemak
45 min
Nyonya Steamed Fish
45 min
Nasi Lemak
45 min
Sambal Belacan
10 min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15min