
Urządzenia i Akcesoria
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 portions
Składniki
-
whole chicken with skin and bone, cut in 16 pieces1500 g
-
ground turmeric1 tsp
-
salt2 tsp
-
water220 g
-
tamarind paste1 tsp
-
dried chillies deseeded, soaked to soften15
-
garlic cloves4
-
shallots80 g
-
fresh lemongrass white part only1 stalk
-
fresh ginger2 ½ cm
-
fresh galangal2 ½ cm
-
cooking oil80 g
-
tomato purée200 g
-
sugar2 tbsp
-
yellow onions cut in slices120 g
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
189 kcal /
791 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
14 g
Błonnik
1.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Let's Go Mamak
12 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Możesz także polubić...
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 min
Mee Goreng Mamak
15 min
Char Kway Teow
15 min
Nasi Lemak
45 min
Sambal Belacan
10 min
Four Course Meal (Chicken Rice)
1 godz. 25 min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 min
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20 min
Thai Style Fried Mee Hoon
30 min
Nasi Lemak
45 min
Mee Hailam (Hailam Noodles)
25 min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15 min