Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1300 g water
- 50 g onions, cut in wedges
- 120 g tomatoes, cut in wedges
- 30 g dried anchovies (ikan bilis), rinsed
- 250 g whole chicken leg (approx. 1 whole chicken leg), with skin, boneless, cut in cubes (1 cm)
- 150 g potatoes, cut in cubes (1 cm)
- 50 g carrots, cut in cubes (1 cm)
- 150 g macaroni
- 2 tsp chicken stock powder, adjust to taste
- 1 pinch white pepper powder, adjust to taste
- 1 sprig spring onion, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 883 kJ / 211 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Oil-free honey chicken wings
50 min.
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20min
Stir fried broccoli with carrot
15min
Chicken porridge with century egg
30min
Chicken Porridge
1 Std. 10 Min
Kopitiam Style Soft Boiled Eggs
15min
Four Course Meal (Chicken Rice)
1 godz. 25 min
Mee Hailam (Hailam Noodles)
25min
Char Kway Teow
15min
Kam Heong (Golden Fragrance) Prawns
25min
Fast and easy stir fried mee hoon
20min
Crispy Ikan Bilis
40 min