
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1300 g water
- 50 g onions cut in wedges
- 120 g tomatoes cut in wedges
- 30 g dried anchovies (ikan bilis), rinsed
- 250 g whole chicken leg (approx. 1 whole chicken leg), with skin, boneless, cut in cubes (1 cm)
- 150 g potatoes cut in cubes (1 cm)
- 50 g carrots cut in cubes (1 cm)
- 150 g macaroni
- 2 tsp chicken stock powder adjust to taste
- 1 pinch white pepper powder adjust to taste
- 1 sprig spring onion chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 211 kcal / 883 kJ
- Białko
- 13 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Węglowodany
- 25 g
- Błonnik
- 2 g