Four Course Meal (Chicken Rice)

Four Course Meal (Chicken Rice)

4.2 120 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
5 portions

Składniki

  • whole chicken legs deboned
    2
  • light soy sauce
    10 g
  • white pepper powder
    ¼ tsp
  • eggs (shell removed)
    3
  • water
    1260 g
  • salt
    2 tsp
  • fresh ginger peeled
    50 g
  • garlic cloves peeled
    10 g
  • cooking oil
    30 g
  • rice washed
    300 g
  • chicken stock cube
    1
    1 tsp chicken stock powder, homemade or store-bought
  • pandan leaves
    2
  • yellow onions
    50 g
  • potatoes cut in cubes
    70 g
  • tomatoes cut in wedges
    70 g
  • carrots cut in cubes
    120 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 637 kcal / 2663 kJ
Białko 31 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 72 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 1488 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...