Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 whole chicken legs, deboned
- 10 g light soy sauce
- ¼ tsp white pepper powder
- 3 eggs (shell removed)
- 1260 g water
- 2 tsp salt
- 50 g fresh ginger, peeled
- 10 g garlic cloves, peeled
- 30 g cooking oil
- 300 g rice, washed
-
1
chicken stock cube
lub 1 tsp chicken stock powder, homemade or store-bought - 2 pandan leaves
- 50 g yellow onions
- 70 g potatoes, cut in cubes
- 70 g tomatoes, cut in wedges
- 120 g carrots, cut in cubes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2663 kJ / 637 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1488 mg
Alternatywne przepisy
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20min
Chicken porridge with century egg
30 min
Char Kway Teow
15min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20min
Quick Steamed Buns (Mantao)
1h
Nasi Lemak
45 min
Nasi Lemak
45 min
Kopitiam Style Soft Boiled Eggs
15min
Fast and easy stir fried mee hoon
20min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30 min
Chicken Porridge
1h 10 min
Crispy Ikan Bilis
40 min