Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g squid, cleaned, skin removed, score in a criss-cross pattern and cut in pieces
- 25 g shallots
- 3 garlic cloves
- 10 g fresh ginger
- 25 g cooking oil
- 1 stalk curry leaves
- 10 g chilli powder
- 1 tsp ground turmeric
- 10 g curry powder
- 10 g oyster sauce
- 20 g tomato sauce
- ½ tsp salt
- 1 fresh red chilli, cut in slices
- 1 fresh green chilli, cut in slices
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 932 kJ / 223 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 714 mg
Alternatywne przepisy
Mee Hailam (Hailam Noodles)
25 min
Char Kway Teow
15 Min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 min
Teh tarik (pulled milk tea)
15 Min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1h 25min
Chicken Rendang
45 min
Nasi Lemak
45 min
Tom Yum Goong
30 min
Thai Steamed Fish With Lime
30 min
Kam Heong (Golden Fragrance) Prawns
25 min
Crispy Ikan Bilis
40 min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15 Min