Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g cooking oil
- 250 g large prawns, unpeeled, deveined (see tip)
- 1 garlic clove
- 30 g shallots
- 15 g fresh ginger, cut in slices
- 1 bird's eye chilli
- 10 g dried shrimp, soaked to soften
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only, bruised (opcjonalnie)
- 1 tbsp curry powder
- 1 stalk curry leaves
- 1 tbsp light soy sauce
- 1 tsp sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 962 kJ / 230 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 395 mg
Alternatywne przepisy
Four Course Meal (Chicken Rice)
1 Std. 25 Min
Tom Yum Goong
30min
Nasi Lemak
45 λεπτ.
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20min
Chicken Rendang
45 λεπτ.
Sweet And Sour Prawns
25 Min
Nyonya Steamed Fish
45 λεπτ.
Crispy Ikan Bilis
40 λεπτ.
Masala Squid
25 Min
Chicken Porridge
1ωρ. 10 λεπτ.
Mee Hailam (Hailam Noodles)
25 Min
Thai Steamed Fish With Lime
30min