Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano reggiano, a pezzi
- 1 spicchio di aglio, senz'anima
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 120 g di pangrattato
- 150 g di olio extravergine di oliva
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 8 capesante con mezza conchiglia
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1159.5 kJ / 277 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 11.8 g
- Tłuszcz
- 21.3 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Branzino alle erbe aromatiche con salsa all'arancia
1 Std. 10 Min
Branzino al cartoccio
1 Std. 10 Min
Tartare di manzo, cipolla e pomodori secchi con salsa aïoli
1h 25min
Gamberoni zafferano e arancia
30 Min
Capesante ai funghi porcini
1h 20min
Capesante della Vigilia (TM6)
50 dk
Scampi alla busara
35 dk
Capesante con crema allo zafferano sottovuoto
1sa
Vongole e cozze alla marinara
3h
Capesante in crosta di pistacchi
30 Min
Ravioloni neri ripieni di branzino
1 godz. 45 min
Tartare di manzo con salsa aromatica
20 dk