Capesante gratinate

Capesante gratinate

4.7 104 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
8 porzioni

Składniki

  • 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi
  • 1 spicchio di aglio senz'anima
  • 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 120 g di pangrattato
  • 150 g olio extravergine di oliva
  • 2 pizzichi di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
  • 8 capesante con mezza conchiglia

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 7.7 g
Kalorie 1159.5 kJ / 277 kcal
Tłuszcz 21.3 g
Błonnik 0.6 g
Węglowodany 11.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...